Hello everybody!

Då blev det inge kemiövande nu heller eftersom jag snabbt klädde på mig, proppade i mig ett bröd och kollade resultatet från nattens Finland-Usa ishockey match och sedan rusade iväg till butiken. Som tur hann jag till skolan i tid i allafall!
Franska Knytkalaset var ganska lyckat! för att variera på maten (som oftast består av franska ostar, croissanter, batong och någon kaka) hade vi idag en saltig paj, batong med brie och chévrè samt saltig paj och.. Chokofondue!
Jag åt så att magen nästan sprack, men skippade lunchen istället, och spelade airhockey vilket också är kuligt.
Sen hade vi ju det berömda kemiprovet *suck* hälften av uppgifterna gick bra men den andra hälften.... jag is inte ens säga ;)
Kram sara
Receptet på Choladfonduen:
Chokladfondue
200 g mörk choklad, av god kvalité
30 g rumsvarmt smör
3 msk vispgrädde
(2 msk rom)
1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen på svag värme i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Vispa i smör, grädde och rom.
2. Skala och skär frukterna i ca 2 cm stora bitar. Servera med tandpetare så att man kan doppa frukten i den varma chokladfonduen.
http://www.systembolaget.se/MatochDryck/Drinkar/Sota/Tilltugg/Chokladfondue.htm
Kommentarer
Trackback