Hello everybody!

Chokladfondue med frukt
Hej! Jag hann inte skriva några inlägg på morgonen idag, eftersom jag hade en massa annat att göra! Det vár bara stress stress stress hela vägen imorse... Okej inte heelt men nästan. Dagen började med att väckarklockan ringde med ett öronskärande ljud redan klockan sju då  jag tröttsamt steg upp, så att jag ännu kunde gå igenom de mesta i kemin som jag inte orkat med mera på kvällen. Då, medan jag borstade tänderna med min rosa tandborste kom jag plötsligt på att vi hade franska knytkalas, och att jag skulle hämta päron och vindruvor!
Då blev det inge kemiövande nu heller eftersom jag snabbt klädde på mig, proppade i mig ett bröd och kollade resultatet från nattens Finland-Usa ishockey match och sedan rusade iväg till butiken. Som tur hann jag till skolan i tid i allafall!

Franska Knytkalaset var ganska lyckat! för att variera på maten (som oftast består av  franska ostar, croissanter, batong och någon kaka) hade vi idag en saltig paj, batong med brie och chévrè samt saltig paj och.. Chokofondue!
Jag åt så att magen nästan sprack, men skippade lunchen istället, och spelade airhockey vilket också är kuligt.
Sen hade vi ju det berömda kemiprovet *suck* hälften av uppgifterna gick bra men den andra hälften.... jag is inte ens säga ;)

Kram sara

Receptet på Choladfonduen:

Chokladfondue

200 g mörk choklad, av god kvalité
30 g rumsvarmt smör
3 msk vispgrädde
(2 msk rom)


1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen på svag värme i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Vispa i smör, grädde och rom.      

2. Skala och skär frukterna i ca 2 cm stora bitar. Servera med tandpetare så att man kan doppa frukten i den varma chokladfonduen.  

http://www.systembolaget.se/MatochDryck/Drinkar/Sota/Tilltugg/Chokladfondue.htm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0