Massa ogjort!

Ja då va det fredags kväll igen! Men idag blir det inget hejjssan eftersom jag sparar mig tills imorgon efter skolavslutningen- då går det vilt till! haha nej nu överdrev jag igen men principen är det samma. Och sen är det ju sommar och då kan man hitta på nåt var och varannan kväll! Så en (eller två) tråkig kväll gör väl inget.

Man nu har jag fullt upp, jag och E solade och pratade på min gård så länge så jag fick sen väldigt bråttom till stan för att köpa guldiga skor till min vårfest-outfit för imorgon. Nu vet jag att jag kommer att känna mig extremt fin! (om jag inte ser ut som en kräfta vill jag säga) Hih, men ja, nu har jag alltså massvis med saker ogjort. Som att städa terassen och den andra toaletten (disgusting! I know) och tvätta min klänning och bädda rum åt S som skall sova över imorgon osv. Så vi kanske hörs senare, om jag orkar lägga upp bilder på mina fina nya skor. O.C måste jag iallafall titta på då jag måste lämna tillbaka hela boxen till J tills imorgon.... Tack för lånet!

Kram

Sås i soppan... Eller vänta nu?!

Vi satt i frid och fröjd och åt med I hemma hos mig igår kväll...

I: God pasta!
Jag: mmm... fast lite vattning sås.
I: ääh! det gör väl inge
Jag: fast kastrullen var ganska stor, undrar om såsen är soppa istället!?

Sommartider hej hej!

 


Fan vad hett det är ute! jag håller på att svettas ihjäl ute på terassen i bikini, och det börjar hetta lite om kinderna nu efter ca 2 timmars solbad. Tänkte bara komma in och svalka mig en stund, och så passade jag på att logga in då datorn ändå var på... Det är gaaalet hett där ute, så nu känns det verkligen som sommar! Bara en dag kvar och sen: FREEEEDOM! (för att nu ta ner stämningen lite så håller den ju nog bara i 10 veckor, bara!)

Näe nu skall jag ut igen, för tänk om denna dag är sommarens vackraste! Ut igen alltså, måste bara fylla på lite solkräm!

Ja-aa

Nu blir det dags för beatysalon a la I och Sara! Vi kommer att vara vakrast i världen i sommar- det ni!

Kram sara

P.S. Tänkte bara påminna er om att jag INTE är en modebloggare! Det finns för många redan.... Däremot får jag ibland "svarta anfall" och det ploppar upp mystiska ideer om mode i mitt huvud, för att få ut dem därifrån finns det bara en sak att göra- att blogga om dom! Tyvärr, det är en konstig sjukdom jag har (haha).


Sommarens trend frisyrer+ mitt egna hår

Glömde faktiskt blogga om min fin fina frisyr (jag var ju hos frissan i går)!Kvinna | Färg: Mellan | Längd: Långt | Form: Vågigt Den är härligt sommar lätt och fin, dessutom är det jättelätt att få volym vilket jag älskar! Hatar platt och stripigt hår. Det ända jag är lite besviken på är min korta panlugg. Jag älskade den igår just efter hon klippt den, men nu är den konstigt kort...  Fast tjaa, mitt hår växer ut på några veckor så egentligen går det fint.

Ja så frågade jag ju försiktigt om sommarens trend frisyrer. Och då svarade hon att färgerna kommer att vara ganska naturliga och speciellt populär kommer den lite solblekta looken att vara. Så inga riktigt färgranna färger är lika trendigt längre.Men trots naturligheten är förekommer ändå kontraster t.ex. mellan mörkt och ljust. Själva frisyren i sin tur kan vara väldigt varierande. Det finns massor med olika alternativ för både kort och långt hår. Den surfiga lite råddiga looken är varmt rekommenderad, men även punkigare frisyrer och olika kontraster mellan långt och kort existerar. Rakt som lockigt, allt funkar.

Sen är olika uppsättningar och flätor också heta. Speciellt för stranden är den slarviga "lilla my" knuten ettbra allternativ. Dessutom kan du gömma Kvinna | Färg: Mörkt | Längd: Page | Form: Busigtditt smutsiga hår i en fancy fläta istället för att slita på det med att förbruka massvis med schampoo...

Men egentligen är det bästa att köra på den frisyren du själv känner dig bekväm och snygg i, för det funkar oberoende om vilka trenderna är. Lite självsäkerhet och ett glatt smile är pricken över i:et

I'm feeling..

very very disgussed! Eftersom jag måste städa toaletten, blääh! Ja det är ju en grej man måste göra men verkligen äkligt. Dessutom är jag alldeles virrig av det starka tvättmedlet som jag använde, i kombination med för mycket solning och för lite vatten på dagen. Eller rättare sagt utan vatten, jag drack bara saft. NOT GOOD!

Dessutom känner jag mig ultra lat, eftersom jag bara solat, läst och tittat på två OC avsnitt. Jovisst ja! Jag köpte ju en glass med C som vi njöt av på stranden under en lång disskussion, tack för den! det känns bra att tala ut ibland ;) Men nu skall jag ringa I eftersom den fjanten (hihi)  inte idats ta tag i telefonen och slagit mitt nummer! Vi skall nämligen ha en beaty kväll inför sommaren idag, och så skall vi vaxa benen. För första gången! Auuutsch!

Kram Sara (nu skall jag fortsätta mig in i en absålut kaoos, dvs mitt rum!)

Blind syn... (eeh)

Efter desperate housewives (bra inspirations källa eller hur!?) började jag fundera på om en som alltid varit blind kan tänka i bilder, inte kan dom ju bara se svart eller?  Jag kan i alla fall tänka i bilder, men om man är blind, kan de tänka sig hur ett får ser ut?  För dom har ju aldrig sett ett får, de kan ju hitta på att ett får ser ut som... vad som helst! De vet ju inte ens hur de själva ser ut, jaja klart man kan känna och så... men hur får man då reda på vad någonting har för färg? Det måste ju vara jätte svårt! Dom kan ju tänka att träden är pinka och molnen orange. Hihi. Pinka träd skulle jag också vilja se!
image34


Kesooooo!

Nu sjunger pappa:

"Kesoooooooooooooooooo, kesooooooooooooooo" med en underbar (?) röst!

Alltingen har han fått fnatt eller så är han på verkligt gott humör
eller så övar han inför höstens Idol(s)

Tråkigt, eller tjaa...

Nu har jag tråkigt, hittar absålut inte på nåt att göra. Eller tjaa, egentligen orkar jag inte göra det jag borde, som att gå till butiken och köpa vägkost till utfärden imorgon, eller städa mitt rum (jepp!  det blir råddigt på två dagar), eller typ ta foto på min nya frisyr (det viktigaste man kan komma på att göra), att äta, att... Eeh, ja. Men istället för att göra något av detta så har jag duchat med rocken på. Ni hörde rätt, duchat med rocken på. Tänkte kolla om den var vattentät. Och det ända jag kan komma på att säga är att den är vattentät på alla andra ställen förutom magen. Egentligen förstår jag inte detta, värför just magen? Är det meningen att man skall bli våt på magen, värför isåfall? Är en fuktig mage en bra mage eller? Man blir faktiskt trött på allt detta funderande och det resulterar till att man har tråkigt. Så det så! Nu har jag alltså tråkigt. Vad skall man göra? Nej nu, mera funderingar jag sprängs.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<BOOOOOM>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Dagens TO DO.

Jag tänkte lägga upp en to do idag, dock inte lika intressant som blondinbellas men så haär ser dagen ialla fall ut:

  • Skolan
  • Till stan med K och köpa pyamasar och bikinin
  • Frissa!
  • Rusa till ett "möte" där vi får information av sommarens lapplands vandring (jepp, i'm going extreme)
  • Äta
  • Joggingrunda

Godmorgon!

Ja jag hann ju inte uppdatera så värst mycket igår kväll, eftersom mamma måste betala sina räkningar (och också mina;). Efter det måste jag pröva min vårfest outfit för att hitta på nån kofta att ha med den. ´Dessutom tvivlar jag ännu lite på att den är för festlig. skulle inte vara så kul att komma till festen och märka att alla andra bara har jeans på sig. Fast i och för sig skulle man ju sticka ut sig från mängden lite. Och det är väl bra?

Och idag blr det massor att göra. Dessutom har jag tid till frissan, vilket skall bli jätte kul! Jag vet inte riktigt ännu hur jag skall klippa mig, men en sak är ändå säkert: jag vill ha det långt! Lite har jag funderat på att låta underhåret vara långt och sedan ha det i vånigar där uppe liksom ett V. Okej jag förstår, ni fattade troligen ingenting men hoppas frissa gör det i allafall för annars är jag i pisset. Haha.

Ett bra tips för den som vill klippa sig och inte vet hur, gå in på www.frilla.se  så hittar du massor med bra allternativ till en fin frisyr. Tittade själv där och tror jag kom fram till et bra alternativ

Hur ser eran dag ut idag då?




Min smarta syrras kompis...



Jadå, det finns andra tankspridda här i världen än bara jag. Stellas (min syrras) kompis ringde till hemtelefonen här om dagen.

Hon "hej de e stella!"...
Jag  hinner inte säga nåt förrän hon brister i skratt och märker vad hon sagt, hon heter ju förståss inte stella utan letade efter stella....

SMART!

Haha

Min pappa har visst gått och lärt sig en ny snaps visa, nu vrålar han den så att öronen trillar av.

"snus, mus och brännvin de e de bästa som ja vet"

"snus, mus och brännvin de e de bästa som jag vet"

"snus, mus och brännvin de e de bästa som jag vet"

Haha, och neej han är inte alkoholist, bara rolig (enligt sig själv då ;)!

Hey där...!

Jag har haft en massa att uträtta idag! Först var det skolan- uurtråkigt, vi gjorde ingenting liksom. Jag har aldrig förstått mig på det där med att slöa sista veckan, värför skall man gå i skolan då? Man kunde väl lika gärna sluta och gå på sommarlov istället för att sitta där och leka lekar som lärarna blivit tvungna att komma på i brist på annat att göra...

Okej men nog om det nu, efter det hälsade jag på farmor och farfar vilket var kul eftersom jag inte sett dem på länge. Efter en tre rätters måltid (dom försöker alltid skämma bort oss så gott de kan ;) måste jag tyvärr rusa till parken och barnvakta. Eller tyvärr och tyvärr, barn kan vara riktigt gulliga ibland- och så får man ju betalt!

Nu skall jag ännu träffa S och vi skall igen ut på rullskrinskor, skall bli kuligt!

Vilka intressanta inlägg jag bjuder på idag..! Fösöker komma me nåt bättre ikväll.

Kram Sara


Dans.

Idag blir det troligen sista dans lektionen före sommaren, och sen ser jag om jag ännu orkar fortsätta. Jag kanske skall börja dansa en annan stil eller nåt. Men idag blir det ännu detsamma, haha. Jag skall cykla idag eftersom mamma är på nån konsert och inte kan köra mig. Klart jag skulle kunna ta bussen, men jag har hemska traumor från förra gången då jag inte hade tillräkligt med pengar att ta bussen tillbaka. Så jag måste gå i en tunn jacka utan mössa och vantar i en hemsk snöstorm. Jag var skitsur och dyblöt efter detta så nu förstår ni värför jag bestämt mig för att cykla... hoppas dock att det inte börjar snöa! Det skull just vara nåt det. men nu skall jag tillreda tortellini och sedan cykla min väg!

Kramar


Carries brudklänning.



Ja snart nalkas det ju Sex and the city på bio duken, det är en film som jag absålut vill se. Serien var ju så bra, bäst strax efter the OC faktiskt! Synd att jag inte får gå på förhands visningen på onsdagen :(
Men ryktena har ju spridigt sig om att Carrie skall gifta sig, och nu är frågan med vem hon skall göra det med. Här har ni bild från filmen från hennes bröllop (som dock kan vara fejk för att leda bort ryktena) vad tycker ni om klänningen? själv tycker jag att den är ganska underbar, men vad är den turkosa fjädern som hon har i håret?!

Idag har jag haft för mig...

...Dagsverket alltså! Det var ganska kuligt faktiskt, fastän jag nästan bara postade och packade skivor. Men dom andra jobbarna var jätte jätte trevliga och så hade dom en såndär rolig maskin som jag fick använda, haha, och jag kände mig vääldigt proffsig. Postmannen trodde t.o.m att jag skulle jobba där i fortsättnigen och att jag typ gått ut gymnasiet. Det var ganska kul att förklara attt jag bara gick i åttan och endast jobbade i en dag...
Dessutom "träffade" jag rapparen Elastinen (ni vet han som sjunger Stockholm-helsinki tillsammans med petter), visserligen blev det bara ett MOI, men det är ju ändå en början... Lunchen åt jag tyvärr ensam på café Picnic, det belv en mumsig getost-höns sallad och jaffa. Till efterrät glufsade jag i mig magnum glass och i all brådska glömde jag min mobil i frysboxen i butiken och fick stressat springa efter den när jag märkte att den var borta, lyckligtvis var den kvar, dock kall som en isbit så att jag det kändes äckligt kallt genom fickan ;)

Sen fick jag förhands lyssna på If i never see your face again med rihanna och maroon 5, och den var riktigt bra faktiskt! En garanterad sommar hit skulle jag tro...

Kram Sara

P.S tyvärr hittade jag inte kameran så det blev inga bilder, so sorry!

Dagsverket.

                                                

Jaa-ha. Nu blir det dags för dagsverket. Jag skall alltså jobba åp mammas jobb, dvs skivbolaget Universal Music, tyvärr fick jag inte följa med mamma på ett möte om filmen "mamma mia!" . För det skulle ha varit väldigt skoj, men kanske dom hittar på nåt annat kul istället. För annars måste jag packa och posta skivor hela dagen... men nu kan det ju också vara skoj? Ialla fall om jag tar med min mp3 och kamera, haha. Nej men nu måste jag börja fara, hurdant intryck skulle jag få om jag skulle komma försent?

Kramar

Godmorgon!

Detta får bli ett av de där ultra tråkiga "godmorgon" inläggen, underbart va? Ja, jag måste ju gå tidigt o sova igår, men det blev inget av det. Jag fick nämligen en mysko städmani och började plötsligt stressa med att mitt rum inte var städigt alls! Sen bara måste jag börja städa och det räckte sen ända till klockan tolv. Bota mig någon, jag måste ha fått fnatt efter en överdos av solen... Men egentligen var det ju bra, nu när har jag städigt rum behöver mamma inte gå runt och gnälla på mig hela dagarna!


Eurovision.

För att riktigt slita ämnet eurovison, tänkte jag ta upp det once again! Fast sen behöver ni ju int höra om det på ett år igen, haha. Ja klockan tio igår kväll sprang jag upp till min farmors och farfars tomma hus hus på landet (vi har ju ingen TV i vårat hus)  för att titta på den. Dessutom kokade jag te, ifall någon är vääldigt intresserad. Och jag vet, jag hatar te men nu så hade dom ju varken kakao eller kaffe hos min farmor och jag hade ont i halsen så jag måste tvinga mig i denna hemska dryck! ;)  Och nu för att gå tillbaka till ämnet eurovision så var det ju ganska kul. Det är alltid kul att titta på tanter i hemska klänningar som tror att dom kan sjunga... och vissa -jag hatar att säga detta- var ju till och med bra! Finland borde nog absålut ha vunnit *fnissar*  jag måste faktiskt erkänna att sist och slutligen började jag gilla låten (manipulation, någon?). Inte var Charlotte dålig heller, fast det ända jag stirrade på under hela låtens tid var hennes ben. Jag är såå avundsjuk på dem. Och för att nu riktigt vrida kniven i såret så vann ju Sverige Finland med ca tio poäng! Hemskt hemskt... Haha, neej nu skall jag ju inte vara elak jag gick ju faktiskt omkring imorse och nynnade på hero, och det ni, det kan ni kalla ett underverk!

Men vad tyckte ni om Ryssland som vann då? det enda bra jag såg i numret var att han öppnade skjortan i slutet... '*skrattar*.

Kram

Veckans Citat.

Oukej tänkte starta en alldeles ny kategori, veckans citat. Här har ni denna veckans citat som är från the OC. Och jag bara äälskar det!

Seth: Mom, I'm not feeling well today, I don't think I can go to school.
Ryan: Maybe you've gt the SUMMERflu or maybe you need some
ANNAbiotics          


Hejs bloggen!

Jah nu har man kommit från lande, jag känner mig väldigt sunkig och dessutom luktar mina händer fisk! Lovely! Men samtidigt har jag fåttmassor med sol och blivit brun. Fast man kan ju inte säga att JAG är brun. då är man väl allvarligt skadad eller färgblind, haha. Men nu ska jag kolla på Finlands Top Model och diskutera med mamsen om morgondagens  dagsverke. Jag skall till hennes jobb och posta skivor, it's gonna be veery intresting! Kram


Mina nya shorts!

image33

Tjihej! vad tycker ni om min nyaste kreation-jeans shorts? Jag sydde dom från ett par för korta jeans, visserligen är dom ännu lite halv färdiga då jag ännu måste göra ett veck vid sidan så att shortsen inte skall vara så spända, men jag tyckte dom blev så fina att jag kunde lägga upp denna bild i bloggen.. HIHI

Lördag.

Oooh, älskar dessa vår/sommar morgnar då man vaknar i att solen skiner in och lyser upp hela rummet så att det bara är omöjligt att sova. Vad jag skall göra idag? Hmm, just nu lutar det starkt åt att gå ut och sedan tre tiden bär det av till staffetkarnevalen- igen! Denna gång skall jag dock gå dit med I för att titta på masstaffetten där bl.a K, M och C springer. Efter det måste jag åka till lande, fast jag verkligen inte har någon lust-  zero, nada! Men som tur lyckades jag övertala dom att vi startar först på kvällen så jag är ändå ganska nöjd. Man nu tror jag att jag skall ut en sväng, efter att jag lagt upp lite bilder på min nyaste kreation... Coming up next...

Fredagskväll

Nu har jag kollat in min skitsnabba syster på staffetkarnevalen så nu sitter jag här hemma på datorn  en fredagskväll och lyssnar på gyllene tider, kan det bli bättre? Haha. Har inte luskat ut något bra program ikväll så tar det bara lugnt och tänkte snart begrava mig framför ett OC avsnitt eller nån film kanske och mumsa lass med mörk choklad och torkade äppelskivor (som ni kanske redan läst om i detta inlägg.) Har ni hittat på nåt smartare att göra?

Är faktiskt väldigt lättad att jag inte måste gå till staffetkarnevalen imorgon, jag borde isåfall vakna klockan 6. Eftersom jag nu lagt mig sent flera kvällar! Underbart att kunna sobva till 12 imorgon.

Kram

Glass!

image32
Mums nu har jag bestämt mig! det får bli en promenad och sen glass! Glass är mitt absåluta favoritmums (?) och jag är såå avundsjuk på min kära kusin som fått sommarjobb i en glasskiosk. Det vill jag också ha! Okej det kanske inte skulle lyckas så bra eftersom jag skulle sluka all glass i bara några minuter... men vem kan ju motstå glass!

Så glass här kommer jag!

Sommarkänslor och staffetkarneval.

Jag kan bara inte förstå att det är fredag igen! Tiden bara rinner igenom händerna och man kan inte kontrollera den. Snart är sommaren över igen och man måste ta sig tillbaka till skolan, fast nu vill jag inte tänka på det utan ta det positiva istället, jag har en hel sommar framför mig. Hoppas denna sommar blir extra bra, eftersom den ju är kortare än sommarlovet vanligt vis brukar vara.

Idag skall jag kanske åka och kolla på mi  syster som springer i  staffetkarnevalen, en finlandssvensk sportkarneval. Lite som typ olympiska spelen men för skolbarn och endast spring tävlingar och hejarklacks tävlingar. Det är en underbar stämning på läktarna och allting pekar på att det snart skall bli sommar. Konstigt nog har det inte regnat i år- för det brukar det göra! Haha! Imorgon är det tur för högstadier och gymnasier men jag skall inte springa. Tur! Annars borde jag vakna typ klockan fem och dessutom skulle jag ändå sabba för mitt lag och typ tappa pinnen eller något.

Men nu skall jag ut ett tag och sen skall vi se om jag åker till stan.
Kram!

Inte missar ni väl Eurovisionen nu? =)



Kanske Sverige också lyckas ta sig till final?! troligen..
Min syrra kallar mig eurovision galen, inte är jag väl det? måste kanske boka tid hos psykologen...

Så gick denna torsdag...

Tyvärr tyvärr hann jag inte blogga imorse eftersom jag fick så bråttom med att föna håret och allt! men som tur hade vi en väldigt chilli dag... Vi spelade typ fotboll hela dagen, haha. Tyvärr måste jag visa mina underbara talanger just angående fotboll, mina vänner fick sig ett gott skratt! Det var underbart skönt att bara sitta utan rock och sola. Kanske sommare trots allt är på väg hit till Finland i år.

Men väl när vi satt där på gården medan niorna spelade fotboll, fick en kompis fotbollen rakt i ansiktet så att hennes glasögon sprack! Och gissa vad denna nia då gjorde? Om du gissade att han gick raka vägen och bad om förlåtelse gissade du absålut fel. Nehej denna fegis sprang skrattandes och gömde sig bakom knuten och brydde sig inte ett skit. Jag förstår mig inte på detta! Så beter sig ju fem åringar. Om man nu en gång skadat en människa och söndrat hennes glasögon är det minsta man kan göra att be om förlåtelse och betala brillorna. Men han bara stod skrattandes och glodde, tänk om hon mist synen? Vad skulle han ha gjort då? Så jag ville bara påminna er om att man inte skall göra någon illa och ifall man gör det av misstag, skall man MINST be om förlåtelse.

Efter skolan gick jag hem mixade mig en smothie och la mig ner i trädgården fullt upptagen med nyaste nummret av SOLO. Det var jätte härligt och somrigt! dessutom försökte jag fota dagens outfit men alla foton misslyckade totalt och jag fick ingen fin helbild så här har ni några små in Zoomningar:image28

Rullskrinna!

Nu skall jag och rullskrinna med den sportiga S, hoppas det blir kuligt och att jag inte faller :S.
Berättar mera på kvällen sen, kramisar!

Nyttiga bio-snacks tips!

Istället för att bjussa på chips kan du välja en av dessa real snacks, dom är jätte mumsiga och är inte friterade i fett som vanliga chips utan torkade och sedan smaksatta. om du vill spana in dessa kolla i en väl utrustad matäffär. Priset synd nog ganska dyrt ca 1,7 euro (17 kr) per påse med 20 g. Finns bland annat  i smakerna
rödbeta-ättika: Väldigt krispiga och goda! den starka smaken gör dock att du inte vill äta mer än en påse. (20 g eller 3 rödbetor)
Äppel-banan: Krispiga äppelskivor med en svag banan smak. Jag gillar den syrliga eftersmaken
Det finns även äppel och äppel-kanel men dom har jag inte smakat på.

 image27

Om du trots allt vill ha godis, men fortfarande vill känna dig hälsosam pröva Malaco truly juicy. Dessa har en väldigt god fruktig smak och känns väldigt lyxiga. synd bara att det inte finns salmiak.


Villö du ha något litet saltigare rekommenderar jag cashew nötter. Dom är väldigt goda och lätt ätna. Ta doch de osaltade nötterna om du vill vara hälsosam eftersom de saltade är nästan lika ohälsosamma som chips. även torkad frukt är nyttigt och gott.


Som dricka passar sig vatten eller appelsin saft utmärkt! Och ifall du är hemma kan du mixtra ihop lite bär till en läcker smothie.

... Och om du trots allt vill vara ohälsosam spana in mina favoriter nedan




Estrellas goda sour cream and onion med vitlöksdipp är bara för gott Med en  kall cokisdessutom, mmmm...
Popcorn är ju det klassiska och som godis rekommenderar jag fazers pantteri.

Hoppas ni fått några bra tips kram sara!

Gonatt!

Nu skall jag och sova! Dagen har varit underbar och imorgon skall ni få mina hälsosamma bio-snacks tips!

Kramar

Recension om filmen Indiana Jones kristall dödskallensrike!


Indiana jones är filmen som alla vi väntat på (???) i nästan 20 år. 
I huvudrollen ser vi Harrison Ford som Indiana Jones, precis som i de tre tidigare filmerna. Ford fick träna hårt för att komma i form för filmen, konditionen var ju trots allt inte alldeles på topp för denna 64 åring. Dessutom började han även en hård protein-diet för att se bättre ut, om man nu kan säga ett en 60+ ser bra ut. En som dock är väldigt hunkig och ser bra ut på ett exotiskt sätt är den unge Mutt Williams (Shia LeBeouf) som letat upp Pr. Jones för att rädda sin mamma (Karen Allen) som i sin tur åkt för att hjälpa Proffessor Oxley (John Hurt) att returnera Kristall dödsskallen.

Filmen utspelar sig år 1957, precis som Elvis Presleys sång Hound dog som spelas i början berättar (plus poäng för att Elvis fått komma med!), alltså 19 år senare än vad den förra filmen. I dessa dagar har Indiana nyss rymt från arga sovijeter och nu jobbar han som lärare, tills han träffar den unge Williams som drar ut honom på äventyr.  Duon hamnar långt bort till Peru där de skall leta efter Proffessor Oxley och Mutts mamma samt returnera kristall dödsskallen till skatternas rike (El dorado). Tyvärr stöter de på problem, de möter åter igen den elaka sovjet kvinnan Irina Spalko (Cate Blanchett) som strävar efter makten man får enligt myten då man lämnar dödsskallen tillbaka.

Regissören Steven Spielberg har klarat av filmningen väldigt bra, och det är intressant att följa med handlingen genom de olika film vinklarna. Jag älskar blandningen av äventyr, spänning, humor, romantik, mysterier och scifi. Jag darrade mig fast i min lilla systers armar (jag är den känsliga!) när filmen fick ens en liten spännnande vinkel. Därför kanske det skulle vara roligt att se filmen med en eventuell pojkvän som man skulle kunna krama i det mest spännande scenerna. Det hände hela tiden någonting så man hade ingen chans att somna trots att jag nog kände mig väldigt trött!

Fäktnings scenen mellan Mutt och Irina var en av mina favoriter! Filmen var fylld med mycket action men även humor, även data efffekterna var bra gjorda fast man tydligt märkte att de inte var äkta. Även kulisserna var väl gjorda. Jag älskade Marlon Brando imitationen i Mutts karaktär, det var underbart då han hela tiden tog fram sin kam för att kamma sig, i ett skede doppade han den t.o.m i Coca-Cola för att få den perfekta 50-tals glansen.
Det som jag inte tyckte om var då filmen blev alldeles för overklig i slutet och de överdrivna utomjordingarna som slukade de elaka sovjeterna till en annan tids -rymd. Även jätte myrorna blev aningen klychiga. Annors var slutet väldigt lyckligt och till en viss del oväntat. Det var roligt med en liten bistory också.

Slutbetyg: ???














Bio idag!

                                             
Ja, idag skall det bli bio, jag har nämligen fått inbjudan på en förhandsvisning av Indiana Jones. kanske inte den bästa filmen med roligt kan det vara iallafall, och dessutom bjuder dom på gratis snacks! (jag=gottegris;)
Jag kan recensera filmen sen då jag kommer hem, ifall ni vill. För tyvärr kan jag inte gå på fortsättnings fest då jag -tyvärr- är under arton, snyft.

Vad har jag gjort idag då? Hmmm.. Förutom mattaprovet så har jag varit ute med K och hennes hund Bea. Bea verkade älska mina solglasögon och det var ju nära att jag inte skulle ha fått dom tillbaka! Jag tog många fina blider på K:s fashionista till hund, men tyvärr kan jag inte ladda upp dem då de sitter fast på min telefon. Dessutom diskuterade vi om sommarens prometheus läger (ni vet, som skriba för icke-troende. dvs jag.) och tyvärr kan jag inte ta med mig datorn eftersom det var förbjudet, (ironi) så det blir ingen bloggnin dom åtta dagarna, hihi. men nu måste jag sticka om jag vill hinna i tid till filmen. Som ni har märkt är det väldigt ofta som jag blir försenad.

Haha!


Galna stenåldersmän? neheej! De ju bara Finlands eurovision bidrag

Ja
jag måste nog erkänna att jag inte orkasde titta på eurovisionen igår... det kom ju mitt absåluta favoritprogram: Jam & Jerusalem. Som ni redan läst om HÄR. Och dessutom var det ju den sista delen, och den kunde jag ju bara inte missa! fast efter det hann jag se några få sånger och vem som kom vidare. Och jag kan faktiskt inte tro det men Finland är ju faktiskt i final! Go we! det betyder ju att jag absålut måste kolla på finalen på lördag, nån annan som tänkt göra detsamma?

Man nu måste jag nog igen rusa till skolan, trots min grymma tränings verk i benen. Chiao!


Eurovison today!




Tjuhuu! idag skall det alltså vara eurovisionens semifinal eller uttagningar, vad man nu sen kan kalla det... Och i denna gren tror jag verkligen att Sverige vinner Finland i (det gick ju lite dåligt i ishockey-som ni vet), för ni vill ju inte ens höra hurdan sång vi röstat fram. (Titta på youtube klippet). Haha, vi har visst fått heavy metal på hjärnan här i Finland.

Jag har ingen aning om vem som kommer att vinna, jag har inte ens någon favorit. Dock har jag hört att dett finns ett urval på både dåliga och smått galna sånger samt bra sånger. Det skall bli intressant att höra hur det låter. Vilken låt är eran favorit?

Jag hade rätt, mitt sportiga jag vann!

Det blev gym! Efter att jag skrivit mitt inlägg blev jag så ivrig på att "gymma" så jag sprang raka vägen till köket och slängde i mig lite mat, sedan bar det av till stan. Jag fick en bra uppvärmning genom att irra omkring i stan letandes efter gymmet. Tillslut orkade jag inte mera och ringde upp mamma samt bad henne att googla upp adressen och så hittade jag fram, men mitt irrande slutade inte där! Jag hade enorma problem att hitta till omklädnings rummet eftersom jag aldring förut varit just på detta gym (som ni säkert redan listade ut ;). Jag bestämde mig därför för att byta om på WC:n, och kan ni gissa vilket rum jag hamnade in i istället? jo omklädningsrummet som jag letat efter i åtminstånen en kvart! Sen blev det träning, jag tränande i över 2 timmar och 45 minuter så ni kan tänka er hur slut jag är nu! Speciellt armarna är alldeles döda. Fast jag redan tänjt hur länge som helst.

När jag skulle klä på mig för att åka hem märkte jag att min telefon var försvunnen, jag var nära på att hämta polisen då jag satt på skon där jag kände något obekant (eeh..)- mobilen! Jag vet jag kan vara en aningen tankspridd, hehe.

Kram

Jag kan inte förstå att det är så dyrt att gå på gym, 10 euro (ca 100 kr) per gång! Så nu är jag nästan ruinerad!

Gym?!


Har just kommit hem från C, vi var vääldigt effektiva och övade på: tattadadaa MATTA PROVET! Men det var bra och nu är det så skönt när det inte har ett enda prov efter detta kvar- före hösten.

Men nu har jag ett väldigt behov av att idrotta, jag känner bara för att hoppa och svettas. Därför funderar jag allvarligt på att gå på gym, men jag vet inte om det är tråkigt att bara idrotta för sig själv. Klart man kan lyssna på musik och såklart där finns massor med andra människor också, men ändå kan det ju kännas ensamt... Nä, men jag tror att mitt sportiga jag vinner över den rädda jag, för jag känner faktiskt för att idrotta riktigt ordentligt. Jag har nämligen inte haft chansen att göra det på länge. Förståss man blir ordentligt svettig av dansen och alla aerobics och gympa timmar men jag har lust på något mera och annorlunda nu. Alltså kanske jag skall på gym nu... K tipsade just om ett jätte bra gym i centrum, ett så att man har utsikt över hela stan när man springer på springmatta, kanske är det något för mig?

Kram sara

Tisdag.

Dansen var urkul igår, vi dansade battle, ni vet två människor dansar emot varandra och liksom tävlar (jag förlorade! var total ute, haha). Men vi hade en vikarie eftersom min danslärare är ute och turnerar typ i USA, hon är med i en känd  break-dance grupp- Flow-mo. (http://www.youtube.com/watch?v=fMPMPPx9A5Y&feature=related)

PÅ kvällen blev det Desperate housewives, där luke från OC var med! Han hette ju vissserligen tim där men det var ju urkul iallafall, han hade ju inte ännu förbättrat på skådespelar talangerna-närmare försämrat. :). Efter desparit och efter att att alla andra gått och lagt sig tittade jag och mamma på ocean's twelve till klockan tolv, så nu är jag urtrött-igen! men vill man ha roligt måste man ju stå för det också.

Ha en kulig tisdag (har endast en skoltimme idag-häärligt)

Sara har märkt att...



...jag säger förlåt i var och varannan mening, väldigt irriterande
... vår städerska inte kommit än, konstigt!
...mer än halva sommaren är "fullbokad" för min del -inte mycket slö och slapp.
...ingen läser bloggar på söndagar-värför blogga då?
...att detta inlägg troligen kommer att röstas till världens tråkigaste inlägg :)
...att jag nu måste göra mig i ordning för skolan, tjingeling!


Måndag.

Tråkigt nu va veckoslutet över och skola igen. Hade ingen ork art skriva igår då jag kollade på de skit spännande matchen, Ryssland-Canada! dessutom hade jag min egna beaty salon för mig, precis som jag brukar på söndagar. Jag körde hela grejen från body scrubb till ansiktsmask, manicyr och noppa ögonbrynen. Så att jag skulle känna mig ultra fräch efter (den inte så svettiga) jumppan! Haha. Idag var det igen en tråkig skoldag och jag täbkte alvarligt somna på varje timme förutom engelska knytiset. Jag var ju så trött från igår då jag noppat ögonbryn hela natten. Efter skolan gick jag och K ut med hennes hund, och talade fanatiskt om OC vår stora passion (ironi)... Fast nu skall jag och äta så att jag inte igen måste rusa till dansen. Chiao!

.


Nu regnar det inte mera, och solen tittar fram, lite iallafall.. Tjuhhuu jag sticker ut på promenad! Kramar.

The OC och mjukisbyxor.

Jag vet man skulle kunna tro att jag är allvarligt beroende av OC, och kanske jag är det också. Haha. Men jag skulle faktiskt kunna titta på det hur länge som helst! Nu tittade jag på det i två timmar i sträck och skulle ha kunna fortsätta fast i timmar, men bestämde mig dock för att sluta i rädslan av att imorgon måsta gå omkring med fyrkantiga ögon. Nu lyssnar jag på "forever young" och försöker hopplöst spela den på gitarr, men snart skall jag nog bege mig ut i det vackra (?) regninga vårvädret...

Kvällen igår blev väldigt bra trots allt, och det är alltid roligt att veta var man verkligen har sina vänner! Men nu skajag snart gå och klä på mig. Ja det stämmer sitter ännu i pyamas, och kalla mig no-life eller vad ni vill men ibland måste man ju faktiskt få softa och ta det lungt, trots att det inte ännu är sommarlov.

Kram sara


Hejdå!

Nu skall jag sticka och möta I och K (er tröttnar man aldrig på ;) för att sen bestämma riktigt vad vi skall göra och med vem... Tjenis!

Kram

I Gina tricot..

Vid prov "hytterna" (säger man så?)

Jag: om K:s prov "outfit" De där va väl snyggt
K:pekar på min skjorta Tack, den där skjortan är ju också jätte fin. Tänker du köpa den?
Jag: Eeh.. Nej de e min egen


Shopping!

Ooh underbart, jag är så glad över mina inköp! jag köpte en vit body samt en  juvlig vippig jeans kjol med hängsel från Gina tricot och då solglasögon från H&M. Bilder får ni se imoron eftersom jag inte orkat ta några nu *gäspar*.
Men ikväll skall jag väl till parken och spela fotboll och chilla eller nåt, det skall bli skoj. Fastän jag verkligen suger på att spela fotboll, men huvudsaken är ju att ha roligt. Nu ska jag bara ta det lungt och troligen kolla några Oc avsnitt -igen! men man blir ju bara så otroligt trött av att shoppa, och så vill jag ju inte precis somna på fotbollsplanen heller. Hihi.

Kramar sara

Slumra sött!

Är skitförbannad på att ryssland vann! Så nu blir det Finland -Sverige ishockey bronsmatch antar jag... Hihi jag vet, men jag är inte så garanterad på att Canada plötsligt skulle gå och förlora nu, förlåt.

Men imorgon skall vi hoppas att det är fint väder, för jag skall till stan men K för att SHOPPA! Ooh det skall bli så underbart att köpa massvis med sommarkläder. Vill absålut ha fina klänningar och tunikor, och så vill jag ju ännu hitta fina shorts! Jag får bara hoppas på att pengarna och tiden räcker till, för jag måste ju ge K chansen att leta efter nåt också, förrän jag roffar åt mig allt, eller? men snart skall jag gå och sova... Kanske jag drömmer mardrömmar om att Sverige (ne-ej inget diss här ;) kommer att vinna brons i år. Nej jag skall låta dem först spela mot Canada för evrything is possible, även om det är frågan om Canada och ishockey. Haha

 En stoor gonattkram från ultra-finskan Sara

Saras syster här.

Sara fo och byta kläder UTAN att logga ut från sin fina blogg så ja to chansen och skriva ett inlägg hit fö ja int har någo att göra och väntar på saras kompis som kommer me sin cykel som ja ska ta en åktur me till alepa o hitta något gått för kvällen. tadatatattadaa


så här ser cykeln ungefär ut o e super kiva o cykla me. iallafall m man har en cocis flaska i korgen ;)
men nu hittar ja int på o skriva mer(bra o få låna sin systers blogg)

PUSS O KYSS//stella

Herregud! allat kommer Stella också på! Haha

Im happyyy!

 

Tjuhuu! läsarantalet stiger hela tiden! Inte för att jag ännu har ett så väldans stort läsarantal men är nöjd ialla fall. Tack till alla er som orkar läsa sagan om sara och tack  för alla fina kommentarer!

Det gör mig ännu gladare att jag har en känsla på att Finland vinner ishockeymatchen idag, skall hoppas att känslan blir sann... Dessutom känner jag mig underbart fräch ( om man nu inte räknar med att jag luktar som fan efter träningen med S och att jag faktiskt är proppmätt efter den mumsiga kebaben) eftersom jag känner mig vältränad och tänjd i varendaste en liten muskel. Men nu skall jag byta kläder så att I och M (och kanske S) kan sitta brevid mig utan att svimma :)

Kram

Fredag, lovely!

Ooh underbart! Fredag idag och bara två veckor kvar av skolan! Summer here we come!
Idag var det en väldigt slapp dag i skolan. Jag skippade ju den tråkiga matta timmen och på finskan fick vi se på film samt på en sähly (innebandy) match mellan lärarna och nians pojkar. Nästa timme fick vi surfa fritt på näte (brassade såklart på om bloggen, EGO! ;)  och sen hade vi en rolig hussa timme igen. Dessutom fick vi sluta tidigare, men jag hade ju redan lovat mig att hjälpa I att bära blommor (blivande blomleveratör!) hem till henne så jag fördrev tiden med att bolla fotis... Och såklart sken solen igen för fullt när jag nu för en gångs skull klätt på mig värsta varma kläderna *suck*. Fast de va ju kul så...

Men nu ska jag ut på länk med S och sen blir det Finland-Ryssland ishockey, då vi skall samlas med M och I till oss för en "kisastudio".. Hihih
Vad skall ni hitta på ikväll? Kram ?

Fin-Rys från en tidigare match

kläder eller fåglar? skitsamma!

Jag: det blir såå störande på lägerskolan ifall vi bara kommer att bonga någo kläder där!
K: kläder? ska vi shoppa?
Jag: kläder? skit! Fåglar alltså...

Ja, fåglar och kläder.. Inte de ju såå stor skillnad?

Go fredags morgon!

Hejs! Kom just från tandläkaren. Usch! Hatar bara att gå dit, det luktar så illa där och min tandläkare tror att hon äger hela världen! Hon e så jävla uppkäftig, så jag bestämde mig för att vara lite uppkäftig tillbaka! Och där fick hon sig, hon blev alldeles stum när jag sa... vad jag nu än sa, haha! hoppas hon nu lär sig att behandla sina kunder med respekt.

Fast nu borde jag sticka till skolan, missade redan en matta timme p.g.a tandläkaren.. Och nu sitter jag ju här och bloggar ;). Men jag tänkte ju att jag nu med detsamma kunde uppdatera då jag ändå måste droppa av min cykel här hemma. Fast allvarligt nu måste jag gå. Vi Hörs!

Kram sara.♥

Nu är sara trött på...?

Gladiatorsandaler!! Varför skall dom finnas med på varendaste en lite modeblogg? Visst, dom e ju skitcoola, men jag börjar bli utle på att genast stöta på dessa sandaler så fort man öppnar en ny blogg! Dessutom är dom ju coola bara nu, på sommaren kommer var och varannan människa promsa runt i dessa sandaler och då är det ju ingen som säger: -Gud va fina skor, var köpte du dom? Neheej det bir mera: - Fina skor, jag har minst fem likadana i skåpet hemma, dom e från dinsko, va? Och de vill man ju inte? Att de enda sommarskor man säljer är dessa förbannade gladiatorskor! jag tycker att man istället skall satsa på att gå barfota så mycket som möjligt, detta är bäst för dina fötter och det absålut somrigaste och bekvämaste "skorna" du kan hitta.

Kram Sara

Wakebording i isvatten..

Tjiheej! Jag och K gick på en liten promenad och väntade på att S skulle bli klar med sitt underbara geggaarbete. Vi satt vid stranden och spanande in heta (?) hunkar som wakebordade (vi så ju int dom så vi vet inte om de var heta ;). Men dom wakeboradade! Klar det det är ju fint väder och underbart med sol, men kallt, iiskallt! Och vattnet, hur kallt kan det vara? Jag menar jag och K satt ju och huttrade på en bänk där och hade ganska varma kläder på oss (speciellt K som var utrustad i värsta vinterkläderna) PÅ LAND!!! Och dom bara typ simmade i vattnet med endast en kall våt våtdräkt på sig, jag förstår inte.

Sen när vi suttit där ett tag och diskuterat kom S äntligen. Eftersom jag och K redan var mer eller mindre isbitar bestämde vi oss för att gå hem till mig, vilket vi också gjorde. Vi hade kuligt och spelade Cluedo och bara chillade.Hihi. Men nu skall jag spela lite gitarr, eller pröva spela jag tar ju inga lektioner eller så... Kram!

Bara så ni vet..

Nu ska jag beställa tid till frissan, eftersom jag inte hann göra det igår på grund av all stress! sen skall jag städa och kanske hitta på något med S...

Hello everybody!

Chokladfondue med frukt
Hej! Jag hann inte skriva några inlägg på morgonen idag, eftersom jag hade en massa annat att göra! Det vár bara stress stress stress hela vägen imorse... Okej inte heelt men nästan. Dagen började med att väckarklockan ringde med ett öronskärande ljud redan klockan sju då  jag tröttsamt steg upp, så att jag ännu kunde gå igenom de mesta i kemin som jag inte orkat med mera på kvällen. Då, medan jag borstade tänderna med min rosa tandborste kom jag plötsligt på att vi hade franska knytkalas, och att jag skulle hämta päron och vindruvor!
Då blev det inge kemiövande nu heller eftersom jag snabbt klädde på mig, proppade i mig ett bröd och kollade resultatet från nattens Finland-Usa ishockey match och sedan rusade iväg till butiken. Som tur hann jag till skolan i tid i allafall!

Franska Knytkalaset var ganska lyckat! för att variera på maten (som oftast består av  franska ostar, croissanter, batong och någon kaka) hade vi idag en saltig paj, batong med brie och chévrè samt saltig paj och.. Chokofondue!
Jag åt så att magen nästan sprack, men skippade lunchen istället, och spelade airhockey vilket också är kuligt.
Sen hade vi ju det berömda kemiprovet *suck* hälften av uppgifterna gick bra men den andra hälften.... jag is inte ens säga ;)

Kram sara

Receptet på Choladfonduen:

Chokladfondue

200 g mörk choklad, av god kvalité
30 g rumsvarmt smör
3 msk vispgrädde
(2 msk rom)


1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen på svag värme i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Vispa i smör, grädde och rom.      

2. Skala och skär frukterna i ca 2 cm stora bitar. Servera med tandpetare så att man kan doppa frukten i den varma chokladfonduen.  

http://www.systembolaget.se/MatochDryck/Drinkar/Sota/Tilltugg/Chokladfondue.htm


Konversation..


Jag fyller i en helmysko frågeformulär som jag fått med posten. Alla frågor är totalt vrickade (t.ex. orkar du gå en halv kilometer utan att stanna osv.)så jag frågar mamma typ varannan fråga.

Jag: hur ofta går jag till tandläkaren om året?
Mamma: suckar typ 7, inte vet jag...
Jag: kryssar i 7 på pappret och frågar av ren rutin nästa fråga Är jag gift?
Mamma: en låång tysnad
Jag: irriterat är jag gift eller?
Mamma: ... ... ...
Jag: kommer på vad jag frågat och brister i skratt
Mamma: brister i skratt.


Aerobics och jam & jerusalem




Jag kom just från en svettig aerobic timme, och för en gångs skull blev jag röd som en jordgubbe..
Mina lårmuskler är allvarligt sjuka då vi tränade dom i äver en kvart. Imorgon kommer jag knappt kunna gå tror jag, men det får bli morgondagens problem. Hihi. Dagens problem borde vaar kemi men jag har ingen inspiration för att plugga just nu. Istället tittade jag och mamma på våran favoritserie : jam & jerusalem som jag bandat från igår. Det är absålut den roligaste serien ever! Den handlar om en liten by i England och alla invånare är rent ut av sagt ganska vrickade. Varje episod handlar lite om olika människor men är ändå hejdlöst rolig! För det mesta skrattar man bara ihjäl sig åt denn svarta humorn i serien...

Fast nu skall jag titta igenom de sista i kemin och hoppas på att det går bra. Sen skall jag begrava mig ner i mitt enorma duntäcke och mysa med min bok.

Kramar sara

Lite mode bloggning.. hihi

Snygga färger på naglarna är verkligen trendigt i sommar! Speciellt granna och glada färger (t.ex. pink, blodröd, gul) passar sig utmärkt på naglarna just nu! Se till att matcha både tå och fingernaglar så är det extra fint..
För att få nagellacket att hålla extra bra lönar det sig att fukta naglarna och händerna i god tid så att du inte har flottiga naglar när du börjar lacka. När du smörjt in händerna passar det sig bra att trycka ner nagelbanden lätt med en tandpetare eller med en annan sticka.Att fila naglarna lite lätt ovanpå hjälper också att nagellacket håller. efter detta pensla på ett lager underlack och låt torka väl. Måla sedan två lager färg och låt torka ordentligt. Sen är det dags att måla över ett överlack och Tadaa!! Så har du fina naglar.
image14

Bry er inte om mina fula händer och naglar, FÄRGEN är det viktigaste ;)

Kram

Dagens outfit 14.5

image13

klänning från: H&M
Kofta från: H&M
Halsband från lopptorg
Skor: Warehouse brand outlet

Bilder!

image12
Här va jag, lite sådär lande skitig och trött! ;)

522604-10
Då jag tog i detta kex söndrades det genast i formen av ett Peace märke!
It's a sign! *fnittrar* Så PEACE!


522604-9

Bakade en urmumsig rabarber paj! Mums filibabba!
522604-8

Den underbara utsikten från vår lande terass...

Kramar

Onsdag

HalloJ! Till min stora överraskning hade jag biologiprovet IDAG! så jag fick hetsplugga iskolan till det.. men det gick bra så allting var okej. Men idag blir det mera plugging, det känns som om hela maj är en månad bara till för skolan. Allting kommer just nu, liksom i en enda klump. Jag förstår int värför man inte lite kan sprida ut jobbet, så skulle allting bli 500 000 gånger enklare! Men lärarna är ju kända för att vara lite virriga så egentligen förstår jag det... Fast nu ska jag publicera några underbara (euuh!?) sommarbilder.

Kram

Hoppsan!

Ja.. bilderna från veckoslutet, ni skall få se dem imorgon, jag lovar!

Frissan!

Imorgon skall jag boka tid hos frissan! Jag är bara så trött på att själv frisera håret när man ändå inte kan göra det sådär ordentligt... Men det kommer att bli extra spännande eftersom jag denna gång tänker pröva en ny frisör *sväljer hårt* eftersom min gamla (som jag besökt sedan jag var bara 4 år!) flyttat till italien... Men hoppas hon, den nya är bra, för jag hatar verkligen att frissan klipper fult hår! Okej det har ju hänt endast ett fåtal gånger, men när det har hänt så var det inte kul kan jag berätta! Jag grät typ flera dagar över mitt alldeles för korta hår och fula pannlugg, och väntade bara på att håret skulle växa ut... Andra gången det blev katastrof var när jag var 5-6 år, denn var visserligen självorsakad eftersom jag själv velat klippa till min pannlugg... Ni kan tänka er hur jag såg ut! Pannluggen var typ i Zik-Zak mönster och jag hade ett sår i pannan som jag imisstag skurit med saxen.. så det var inte så lyckat det heller...

Men nu hoppas jag att det blir extra bra eftersom  det blir sommar och tid för att träffa nya människor ;)
Men ännu är ju den stora frågan hur jag skall klippa mig! Vill gärna behålla mitt långa svall men samtidigt få en ny look? Helst såndärn fräch lite surfaktig stil...Nån som har några tips?

Kramar sara

Migrän..

Men usch! Jag har inte kunnat blogga idag och inte igår för den delen heller eftersom jag lidit av en fruktansvärd migrän.. men nu är den nästan så över iallafall att jag vågar vara på datorn.. Hihi
Allt började igår då jag skulle fara till dansen (eller lite före) det bara bankade i huvudet o.s.v, men jag bestämde mig ändå för att dansa i hopp om att värken skulle gå över. Men i bilen på väg till danslektionen blev värken bara värre och värre trots buranan som jag tog och tillslut bad jag mamma vända ok och köra hem igen... så det blev ingen dans för mig sen heller, istället gick jag raka vägen till sängs så fort jag kom hem (kl 19.11) och somnade bums. Sen sov jag (med några avbrott) ända till klockan halv tolv på dagen!! Alltså jag sov i närmare 17 timmar! Och ändå hade huvudvärken inte lättat!!!! Jag hatar migrän. Nå jag stannade nu förståss hemma från skolan men det var ingen kul dag för det skall ni veta... Man kan bara inte göra nåt när man har migrän, ingen TV, inget läsande, inget datande... Så iprincip har jag bara legat i min säng och lyssnat på Jack Johnsson och ätit lite hot-dogar emellan åt.... Ur tråkig dag!

Kram

Ajjooo.. S tittade in med mina kemi böcker, ni skulle ha sett hennes min! Hon blev säkert rädd för mig, för ni skulle se hur jag ser ut! Helsprängd är till och med lite för lite om du vill beskriva mig just nu...HAHA

Dansa!

Tjuhuu!! Nu skall jag dansa! Alltså inte sådär ensam utan gå på danslektion, vad för dansstil månne vi skall dansa idag då? Hoppas det blir roligt iallafall. Fast det är jätte synd då vi inte har ett uppträdande nu som slut på denna termin, det har vi inte eftersom dansläraren är på tävlingar i amerika,buhuu! jag fick sidu inte vara med på jul-uppträdandet eftersom jag stukat foten då så det var ju jätte synd. De måste skippa mitt solo så jag ställde dessutom till med besvär då så det var väldigt tråkigt.... men nu skall jag sticka, måste ta en burana då jag har en förfärlig  huvudvärk, usch usch!

Kramar


promenad i solskenet..

Oooh! de såå underbart väder idag, på morgonen regnade de t visserligen. Men jag älskar sommar regn, allt börjar dofta så gott och blir så grönt efteråt så det är bara juvligt! Jag och M bakade en mumsig kladdkaka och övade sedan på biologi provet, övandet blir mycket mera intressankt när man övar tillsammans... Men nu efter en promenad i solskenet ly.... Fan pappa avbryter mig eftersom jag nu skall tömma diskmaskinen, oooh!!...
lyssnandes på Nirvana... men nu skall jag plugga.

Kramar

Hejsvejs!

Nu ska jag titta på ett avsnitt av OC, underbart att ta dt såhär lungt på moronen, känns som om jag int skulle behöva gå till skolan över huvudtaget.. men det måste jag! Fast nu blir det OC!! Kramar

Möglig mögelost!

Jag: hur länge ska osten liksom lagras så att den skall blin sånhär? pekar på aura osten
Pappa: Hmm... Vet inte men inte så länge tror jag..
Jag: för här på paketet står det ju: valios aura ost ända sedan 1935...
Mamma: Brister i ett hejdlöst skratt
Stella: Nå uj! då e den här osten ju möglig!!!



Ny gammal design!

Tjihuu! det lyckades! Och det blev bättre än det var just eftersom denna bild är större!
I'M HAPPY AGAIN!

Design..

Ja då alla mina bilder nu försvunnit på nåt mystiskt sätt måste jag nu tilllägga denna bild som har varot en dela av designen...

522604-7

Blä, säger jag bara!

Men alltså nu är jag en aningen sur... jag har vaknat en och en halv timme tidigare än jag skulee ha behövat! Vi har ingen matta nu på morgonen, det är först nästa vecka!! Så nu är jag både sur och trött, och dessutom skulle jag ha kunna titta på FIN-USA matchen igår eftersom jag skulle ha kunnat sova ut idag... störande.
Men nu har jag iallafall lärt mig att alltid kolla kalendern dagen innan!

Kram

Gonatt på er!

Tänkte bara säga gonatt! för nu ska jag och sova, och ifall ni vill veta så ska jag ha på mig min nalle puh pyamas...
Och usch ingenn sovmorgon imorgon, istället en underbar matta timme, blää..

Kram

hejs!

Jaa, akkun tog slut på pappas  telefon då jag skulle blogga så det blev ingen blogg från lande, buhuu! Men nästa gång lovar jag att jag lyckas, eller då ska jag väl försöka lyckas iallafall... hihi! men det var nog alldeles underbart på lande och jag var till och med flitig på att fota så imorgon kan jag bjuda på färska bilder. Solen sken IGEN och ifall man skulle kunna drunkna i solen skulle jag ha gjort det fleera gånger. Jag bara låg där i många timmar och nu har jag blivit ljusröd, så det var kanske inte så smart ändå.. men det var skönt och så var ju F där så det var roligt också. men skall uppdatera mera imorgon för jag skall snart o sova (TIDIGT) eftersom jag somnade sent igår då vi hade en underbar kväll i F:s lider. :)

Kram sara

Vad har ni gjort på veckoslutet?

Lande..

Ja vägen bär ju snart ut till lande igen, egentligen är det ju helt kul... men värför måste mina föräldrar alltid vara så fanatiska över det? hellre skulle jag fara imorgon och ta det lite lungt men nu stressar alla bara så förjävligt så det går bara inte. Men ifall det är sol och väldigt varmt så kan man ju klara av det.. fast jag inte kan blogga Buäää!!!
Men nu ska jag packa, funderar över vad jag skall ta med... Balklänning kanske? nej nu ska jag inte utveckla än ännu sämre humor än jag har..  men nu ska jag kila! Hörs möjligen på söndag..

Kramisar!

Svår fråga..

Ni vet den där vaggvisan om när trollmor har lagt sig?
Vi hade ett enormt "gräl" om det var oa aj aj aj aj buff eller puff. Vadå då? klart att det är Buff inte sant?


Humor på hussan..

Vid matbordet med P-S, V och M

Jag: De smakar bäst med både kött och potatis på samma tugga
P-S: ja vet, de blir en såndär mega haukka (tugga på finska)
V:  för gaffeln proppad med både potatis och kött till munnen, Titta nu! Nu ska jag stoppa en mega haukka i munnen
Jag: Haha, haukka...
Alla: .... ... ...
Jag: haukka! Ni vet de ju också örn.. Du stoppar en mega örn i munnen!
Alla:...
V: brister i gapskratt
Alla (utom V som håller på att storkna i sitt skratt): . .. .... .... .... .... ....
Jag: brister i gapskratt
 M och P-S tittar himlande på varandra


Gomorgon!

Jag tänkte helt fräckt skylla på min syrra att jag inte bloggat nåt igår... Hon jobbade med sitt slutarbete eller något annat smart. själv skulle jag ju haft tid hur mycket som helst! Eller inte.. Jag var på stan igår bl.a annat för att byta min shorts från Gina tricot som visade sig vara förstora. Underligt nog. Kan man gå ner i vikt så där tio kilo på bara en spårvangns resa?

Fast jag kunde inte byta ut dem, det fanns inga shorts i rätt storlek att byta ut till, synd! Det skulle ha varit kul att komma hem med något nytt ialla fall.. Men istället kom jag hem med en påse " Iloisten mummojen tee" eller "glada tanternas te" på svenska ungefär... hihi! Jag gav den sidu till min mormor somm morsdags present.. haha


men för en gångs skull blir jag försenad igen om jag inte rusar nuuu..
Kram sara

Bonjour!

Jag borde faktiskt öva på franska nu... men det är ju bara så att jag drunknar i alla fraser, je'n ai ras-le-bol!
Mais, så kunde jag ju faktiskt skriva på min lilla berättelse om sagolandet också men jag orkar ju inte! Man blir så himla fatigué  av matta timmarna (timmen vi hade förrän jag slutade...)! Hon e ju galen matta läraren! idag konstaterade hon också framför klassen att hon anser att hon är bättre än alla andra. Vadå?! vem säger sådant? 
Jag förstår mig inte på sådana människor, som bara är fulla va sig själv. Titta omkring er, det finns andra här i världen! Tänk nu på stackrarna i Burma, 22 000 har redan dött där! Tänk vilken katastrof.. Usch såntdär vill man ju bara inte att skall hända... Egentligen har vi ju det jätte bra som har chans att drunkna i sina läxor, fast man blir ju trött på det också.. speciellt nu när det är mulet också, det får mig bara att villa borra sig ner i soffan och titta på en OC maraton. Men, jag har bestämt mig för att plugga nu, riktigt råplugga! Så vi hörs sen när jag hinner.

Kram sara


Skit!

Fast nu ska jag springa! Snabbt snabbt för jag skall änu hinna äta lite morgon mål och sedan rusa till skolan!
Sen ska jag hem och öva franska.. Suckmuck!

Kram Sara

...

Ja om ni ville veta så har vi en orange TOYOTA.. Och nej! då menar jag inte en bil utan en symaskin! Den är urcool!

Kram sara

Onsdag.

Ja så var det onsdag igen.. jag började morgonen på ett...Hmmm... intressant sätt. eller rättare sagt med att sy om mina byxor till stuprör! Och det gick riktigt bra, med undantag för: 

  ...att jag måste sy om två gånger 
 ... att jag stack mig på en massa knappnålar
  ...att jag fällde hela knappnåls burken på golvet som nu seglar i knappnålar
  ...att jag inte han gå i duschen utan måste duscha turkiskt
  ...att jag inte hinner skriva mera undantag eftersom jag borde rusa till skolan

Men byxorna blev bra och det var väl huvudsaken?

Världens bästa ursäkt att inte blogga!

Ja här har ni den:

Alltså idag var det nog en ganska hemsk dag! Enda roliga var att jag och K , som inte läser religion, kom på en utmärkt ursäkt att missa igen en tråkig konsert på skoltid... Vi tog till våra religiösa rättigheter (<- låter vääldigt proffessionellt) och påstod att det kan vara dåligt att höra på musik av vasabor som kommer från en kyrklig skola, istället skulle vi kunna utveckla vårt idrotsmässiga jag och spela fotboll på gården istället. Och med dessa ord fick vi vår klass föreståndare övertalat! Så det är bara att ringa mig sen när nui behöver någo bra förklaringar ;)
Men sen fick jag nån underlig allergierektion (Som jag hörde att D på min klass yttryckte saken)! jag som inte ens har allergi! Ögonen bara kittlade och det värkte i bröstkorgen och jag bara sprutade snor! Usch! Efter det fick jag då huvudvärk och till en början trodde jag inte att det skulle vara migrän men tydligen var det det eftersom det bara fortsatte värka i flera timmar! men jag vägrade gå hem (undrar egentligen värför?! Varför tar man inte första bästa chansen att gå HEM! jag fick tydligen fnatt samtidigt...), istället gick jag till min farfar som är ögon läkare för att visa mina ögon och fråga ifall det var allergi eller inflamation, det var allergi sa han. Sen kom jag då hem och bestämde mig föra att läsa franska och då somnade jag... Och nu vaknade jag efter två timmar och jag har fortfarande huvudvärk! Detta SUUGER!

Så där har ni världes bästa ursäkt för att jag inte bloggat idag!

Kram Sara

...

Det var en rolig dag idag! och jag har övervunnit mig själv totalt! Vi bakade inte något!!!! istället påbörjade jag en process på att K skall lära sig att dricka kaffe, smarta jag, men nu vill ju kaffedrickare ocks¨å ha lite sällskap.
Dansen var...rent sagt orginell! Vi hade en manlig vikarie som lärde oss Video-Clip dance eller något liknande... Ni vet, lite sådär bootylicious! Dett underliga var att han pratade engelska och ingen annan förutom jag var så värst proffs på det,så det blev jag som liksom fick översätta allt, hihi. Det blev lite sådär komiskt när jag fungerade som tolk då A ville förklara att hon hade ont i knäna och han att hon skulle låna hans knäskydd... Men tillslut fick jag alla att förstå som tur! Nu ska jag anmäla mig lite till olika tävlingar eftersom vi på veckoslutet spådde att jag skulle ha tur denna månad!

Kramar Sara

BlääH!

Hela bloggen tiltar! beror det på att man skall flyttas till det nya systemet snart? För alla mina bilder från början har bara försvunnit liksom! Huxflux! Gaalet, funderar här på om datorn terroriserar mig eller något! Men allt bara krånglar och har sig, för en gångs skull... fast igår började jag checka ifall vi fått nåt virus på datorn och fort farande går det igenom hela datorn! Troligen har det checkat klart först nångång islutet av veckan eller något. men de ju bara bra för nu måste man inte alltid starta om datorn på nytt utan det är liksom bara att sätta sig framför den och logga sig in på blogg.se... Fast nu ska jag och dansa! Undrar vilken stil vi ska gå igenom idag då?


Vatten Skidning!

Jag hade såå lust att vatten skida på veckoslutet, men tyvärr kunde jag inte göra det eftersom:

1. Det var iiiskallt vatten (7 grader)
2. Våtdräkten var i stan
3. Vatten skidorna va i stan
4. Båten var inte i skick
5.Ingen skulle ha orka köra mig....

Ja  men jag får vänta tills sommaren för då..!


Dagens outfit 5.5.08

image5

Så här ser jag då ut idag.. Fast håret fladdrar lite väl mycky då det blåste så hårt!
Min underbara syster har tagit fotona, snällt va!?

Skjortan, Mango
Uppvikta gubbyxor från Part Two
Solglasögon:?
Halsband: Kalevala
Skor: Primark/London

Försenad..

Nu får jag springa till skolan, lovar att jag skall ladda upp Dagens efter skolan idag! Om jag och K inte hittar¨på nåt som vanligt... Kanske vi ska baka, haha!

Kram Sara

Somrig konversation..

Jag: Det såå skönt med sol, känns helt om i augusti..
Lo: Mmm.. Alla blommor och myggor och kortspel och.. L som är ljusröd!

Haha, vi solade visst lite för mycket... men den enda som fick färg var L. Kram på dig Grisen!

Hur har ert veckoslut varit?


Morjens!

Gomoron alla sömntutor! Igen har man en kort skoldag framför sig, *suck*. Och nu skiner inte ens solen. Tänk att det på veckoslute va över trettio grader i solen och nu har dom lovat till och med snöstorm! Total Galet!  Fast nu ska jag ladda upp dagens outfit!

Kram

Men Gud vilket krångel!

Men allting bara tiltar här! det tog minst tjugo minuter (minus 10) att logga sig in här, gud va krånglit! Dessutom trodde jag att jag publicerat ett inlägg som jag skrev på lande med pappas web-telefon (ja, det var därför som du pappa inte hittade din telefon här om dagen, för jag sprang iväg med den, muahahhaaha!) redan men NEJ, allting är så himla emot mig nu...

Och förlåt föressten att jag inte uppdaterat, men jag har varit jätte upptagen med att sola mig på lande och så har vi ju inte nät där heller, förutom fisknät då förståss... men nu ska jag titta på Top Model så hörs igen om en stund!Kramsselis Sara


Haha!

Glömde ju berätta hur det gick med Calle-gaalan... Som tur blev jag inte vald till något *Phiuu*. men det var kul, som en liten förberedelse för vappen.. hihi. Undrar bara vad S skall säga när hon kommer tillbaka från resan...

Brunchen var ganska kulig, och de sista gästerna gick hem för en dryg timme sen, vi åt ute för första gången så det var riktigt kuligt. sen spelade vi fotboll och annat skoj. dessutom invigde vi jordgubbssäsongen med jordgubbar (julgubbar som jag sa som liten) och grädde! Imorgon åker vi till lande med famo och fafa, det ska också bli skoj eftersom jag just fick reda på att L också skall vara där...

Kram Sara

Tjohej!

Hej på er! Ooh det är såå skönt att inte hamna gå till skolan imorgon heller, underbart! Jag bara älskar första maj! Det är bara så underbart att alla människor går omkring i studentmössa, ja-a det studentmössor överallt som man tittar. Dessutom har alla det roligt, oberoende om det är jag, som är usel på att skämta,som skämtar om någonting eller Björn Gustafsson som gör det... Och denna vapp har det ju dessutom varit rekord-varmt och soligt. Fast det finns ju ett minus med det hela: Vi får inte ha extra lov för kristihimmelfärdsdagen, buu! Men jag får trösta mig med att det bara är typ 27 dagar kvar till SOMMARLOOV!

Kram

Förlåt!

Ja jag glömde förståss ta en bild på gårdagen outfit, Tyvärr! Hade för myckat att göra på för lite tid!

Men Kram ändå

1 maj, the toppen is nådd!

Oj oj! det är lite tyst här på blogg.se, ingen som riktigt orkar uppdatera efter gårdagen? Inte jag heller egentligen, men har faktiskt inge bättre för mig då jag redan tittat på OC typ en och en halv timme.. Men gårdagen var nog super! Vi hade jätte roligt från första början då vi chillade i kaivaren och det blev ingen tråkig stund på heela kvällen. När det var dags att gå hem hittade vi inte bussen och måste gå en jätte lång väg till närmaste spåra hållplats, när vi väl var där hade tydligen vår spårvagn stora problem och vägrade dyka upp överhuvudtaget! Efter 45 minuters hopplösa väntande och en random tants försök att tala med oss bestämde vi oss för att ta taxi istället... Några vänner kom övernatten till mig så kvällen var inte slut än! Haha.. För pricken över i:et till kvällen hittade vi dessutom min lillasyster utstängda i endast pyamasar, allt kommer man på! Men snart skall några familje bekanta visa upp sig här så jag borde kanske klä på mig...

Kram Sara och hoppas ni har haft en trevlig vapp!


RSS 2.0